Terra | DAH Theatre (Servië) | 17:15 uur | locatie: ZID Theater

Wanneer:
8 mei 2022 @ 17:15
2022-05-08T17:15:00+02:00
2022-05-08T17:30:00+02:00
Waar:
ZID Theater
De Roos van Dekamaweg 1
1061 HR Amsterdam
Nederland
Kosten:
€10 (Korting €7,50) of €15 voor beide voorstellingen

DAH Theatre (Belgrado, Servië) komt naar ExploreZ Festival met de voorstelling Terra, waarbij tuinieren en plantenteelt wordt verbonden met verhalen van immigranten over de pijn en het aanpassingsvermogen van het migratieproces. Door middel van beweging, liedjes, contact met de planten, aarde en water door actrice en muzikant Ljubica Damčević roept zij empathie op voor mensen die zijn ‘getransplanteerd’. De voorstelling bevat video’s waarin documentaire materiaal verweven is, net als het lot van emigranten.

Deze voorstelling is onderdeel van een ‘double bill’ van DAH Theater; voorafgaand aan de voorstelling ‘Terra’ zal de lecture-performance ’25 Glasses of Wine’ plaatsvinden. Afsluitend vindt er een jamsessie plaats onder leiding van Odai Alhayek. De voorstellingen vinden plaats tijdens ExploreZ Festival 2022 op zondag 8 mei in ZID Theater (Amsterdam).

Over het gezelschap

DAH Theatre is een onderzoekscentrum voor cultuur en sociale verandering in de hoofdstad van Servië, Belgrado. Het is een onafhankelijk en eigentijds theatergezelschap en artistiek collectief, dat gebruik maakt van moderne theatertechnieken om boeiende kunst te creëren en tegelijkertijd positieve sociale verandering te initiëren, zowel lokaal als wereldwijd.

DAH Theaterproducties liggen op het snijvlak van theater, dans en beeldende kunst. De producties zijn het resultaat van een langdurig creatief proces; beginnend met een probleem of thema, wordt er doorlopend onderzoek gedaan tijdens een uitgebreid repetitieproces. DAH Theater ontwikkelt zo artistieke toneelstukken met visie voor een geweldloze en tolerante samenleving.

Als onderzoekscentrum biedt DAH opleidingsmogelijkheden voor regisseurs, acteurs en andere kunstenaars in alle segmenten van het theatermaken. DAH Theateronderzoekscentrum organiseert verschillende projecten, festivals, workshops en bijeenkomsten waarbij kennis, ervaring en ideeën tussen kunstenaars en deelnemers uit verschillende theatrale en nationale tradities worden uitgewisseld. Het centrum richt zich vooral op de opvoeding van jongere generaties en helpt hen hun expressie in hedendaags theater en andere artistieke vormen te ontdekken en ontwikkelen.

Voor meer info, bezoek de website van DAH Teatar

Taal: ENG

 

CONCEPT AND DIRECTION: Jadranka Andjelić

PERFORMER: Ljubica Damčević

SONGS: Traditional songs from Syria, Corsica, Sardinia, Cyprus, Jewish

TEXT MONTAGE: Jadranka Anđelić & Ljubica Damčević

COSTUME AND SET: Jadranka Anđelić

VIDEO EDITING: Una Škandro

SOUND RECORDING: Zoran Vasiljević

RESEARCH: Teodora Barać

PHOTOS: Djordje Tomić