Explorez 2016

Impressie Explorez 2016

Explorez pilot 2016 : Van 10 tot 13 maart 2016 vond de eerste pilot-versie van ExploreZ in Amsterdam plaats, met vier dagen aan voorstellingen en workshops op diverse locaties. Lees hier het programma.

EU-project Caravan Next

EU-project Caravan Next: www.caravanext.eu is een grootschalig Social Community Theatre-samenwerking project dat professionele kunstenaars verbindt met gemeenschappen en burgers in een netwerk van theaterorganisaties en culturele instellingen in heel Europa. Verspreid over vier jaar werden in alle deelnemende landen 75 culturele evenementen georganiseerd.

Vijf organisaties waaronder ZID Theater organiseerden een groot evenement, waar alle partners van tevoren aan meewerkten en waar internationale gasten voor werden uitgenodigd. ExploreZ Festival is voor ZID het grote evenement dat in het kader van het Caravan Next project is ontwikkeld. ZID vertegenwoordigt Nederland in dit netwerk van theaters en culturele instellingen uit 14 EU-landen. Al deze organisaties maken artistieke producties met een maatschappelijke impact.

Partners

Internationale partners van ExploreZ zijn:
1. Odin Teatret / Nordisk Teaterlaboratorium
2. Universiteit van Turijn, afdeling Humanistiek i.s.m. Società Consortile per Azioni/ Social Community Theatre – Italië
3. Atalaya TNT – Spanje
4. Theater Brama – Polen
5. Truc Spherique – Slowakije
6. Rohrmeisterei – Duitsland
7. Technische Universiteit van Kreta – Griekenland
8. OMMA Studio Theater, Griekenland
9. Farm in the Cave – Tsjechië
10. Association des Agences de la Democratie Locale (ALDA) – Frankrijk
11. Kulturno Izobrazevalno Drustvo Kibla – Slovenië
12. OGR- CRT film platform – Italië
13. POD Theater, Servie

Cijfers Maart 2016
Getrainde mensen: 200
Actief publiek tijdens de activiteiten: 455
Verenigingen en lokale groepen: 27
Publieke instellingen: 4
Totaal aantal bezoekers: ca. 1455


Van 12 tot en met 18 december vond het tweede ExploreZ Festival in Amsterdam plaats. In Theater de Meervaart, Podium Mozaïek, de Centrale OBA, Pakhuis de Zwijger, Westside, bij ZID Theater en op buitenlocaties in Amsterdam West en Nieuw-West was er een vol programma aan voorstellingen, workshops en conferenties. Zie het programmaboekje voor het uitgebreide programma.

Cijfers December 2016
Getrainde mensen: 403
Actief publiek tijdens de activiteiten: 471
Verenigingen en lokale groepen: 81
Publieke instellingen: 5
Totaal aantal bezoekers: ca. 8000


NIEUWS

Evenementen

Winkelwagen
Scroll naar boven