Programma

 

 

okt
18
zo
Onzichtbare Stad #1, Locatie: Buurtwerkplaats Noorderhof
okt 18 hele dag
Onzichtbare Stad #1, Locatie: Buurtwerkplaats Noorderhof @ Amsterdam | Noord-Holland | Nederland

Originele evenement is afgelast I.V.M. de nieuwe corona-maatregelen.

Kijk naar de bijzondere buitenopname op locatie, bij Buurtwerkplaats Noorderhof. Een compilatie van de hele voorstelling wordt uitgezonden om 20.00 op zaterdag 17 okt en zondag 18 okt via de Youtube link die we op onze ZID Facebook gaan plaatsten.

De stad wordt beleefd zoals die nog nooit eerder beleefd is. Verhalen van verleden en heden smelten samen in een nieuwe werkelijkheid, waarin alles anders lijkt. Het publiek wordt meegenomen op een theatrale wandeling langs ‘verborgen’ locaties.

Het project is de kick-off van een samenwerking met Teatro Potlach (Italië) die in de komende jaren wordt voortgezet. Beleef de stad zoals nooit van te voren.

Artistieke begeleiding Teatro Potlach: Pino Di Buduo en Nathalie Mentha

Met o.a. ZID Theater, Een Toffe Plek, City on Wheels/ Joop Onk

 

okt
23
vr
ID-Entity, Locatie: Conservatorium van Amsterdam
okt 23 @ 19:00 – 22:00
ID-Entity, Locatie: Conservatorium van Amsterdam @ Amsterdam | Noord-Holland | Netherlands

MUZIKALE VOORSTELLING

Door de nieuwe maatregelen wordt het een besloten voorstelling voor genodigden op het Conservatorium Amsterdam. De voorstelling zal worden opgenomen en later worden uitgezonden op een nader te bepalen tijdstip.

ID- Entity door Conservatorium Amsterdam/ Creative Performance Lab

In ID- Entity laten musici het bekende van hun diverse instrumenten los en gaan ze op zoek naar persoonlijke geschiedenis, identiteit, fantasie en dromen via fysieke expressie.

Master studenten aan het Amsterdam  Conservatorium met een achtergrond in klassieke muziek gaan op zoek naar een nieuwe performance taal. Onder leiding van Sebo Bakker hebben ze een bijzonder programma gecreëerd op het snijvlak van muziek en andere creatieve disciplines.

Artistieke begeleiding: Sebo Bakker
Studenten van de master Creative Performance Lab /Conservatorium Amsterdam

okt
24
za
Christian Guerematchi – NAM – Non Aligned Movement Locatie: ZID Theater, Publieksevent
okt 24 @ 20:00

Danssolo door Christian Guerematchi

 De danssolo NAM – Non Aligned Movement is een zoektocht naar de zwarte Europese identiteit en de codes van het zwarte lichaam. Choreograaf Christian Guerematchi en muzikante Shishani hebben beide wortels in zowel Europa als Afrika. Ze laten zich voeden door hun eigen achtergrond en de stemmen en bewegingen van de Afrikaanse diaspora en gaan ze in NAM Non Aligned Movement op een epische afrofuturistische reis naar de Balkan.

NAM – Non Aligned Movement is het eerste gedeelte van het bredere bewegings- en stemonderzoek Epistemologies of The Body, waarin de klemtoon ligt op verhalen over het zwarte lichaam. De titel NAM Non Aligned Movement is geïnspireerd op de beweging van ‘niet gebonden landen’ uit de jaren ‘60 die een rol hebben gespeeld in de dekolonisatie van de wereld en de onafhankelijkheidsstrijden van zogenaamde derdewereldlanden.

Christian Guerematchi is geboren in Maribor, Slovenië, voormalige Joegoslavië. Als danser werkte hij o.a. bij het Ballet Kiel in Duitsland en bij Compagnie Thor in Brussel en sinds 2008 is hij gelieerd aan ICK Amsterdam. Door zijn interesse voor de stem werkt hij in Amsterdam o.a. voor Nicole Beutler Projects. White Noise in samenwerking met de spoken word artiest Otion in 2019, was zijn eerste grotere en eigen geproduceerde voorstelling.

De voorstelling ging in première op 11 september in Theater de Meervaart.

Mogelijk gemaakt door: ICK Amsterdam & AFK

Credits:
Concept/choreografie/productie: Christian Guerematchi
Muziek/geluid: Shishani
Tekst/Dramaturgie: Gita Hacham
Kostuums/Design: Jonathan Ho
Creative Director: PINKB!NK
Fotografie: Alwin Poiana

okt
25
zo
Rebel – Naïma Baraca, Locatie: ZID Theater, Publieksevent
okt 25 @ 16:00

WORK IN PROGRESS

Rebel is een solovoorstelling door Naima Baraca over een vrouw die meerdere persoonlijkheden heeft. Is zij een vechter, een diva of toch een kinderlijke dromer? Of is zij dat alles in een?

Een vrouwelijke kickbokser onthult haar verhaal en neemt ons mee langs de drijfveren en krachten van een hedendaagse vrouw.

Performance en tekst: Naïma Baraca
Regie: Karolina Spaic

Naima Baraka is een performer, kickbokser, butoh danser en een urban storyteller.  Vanaf jonge leeftijd was ze bezig met theater. Daarna ontdekte ze het kickboksen en ging ze fanatiek trainen en lesgeven. In haar solo Rebel brengt ze deze twee werelden bij elkaar. Naima speelt bij ZID Theater sinds 2017 in diverse voorstellingen en geeft ook les.

Deze voorstelling is onderdeel van een combinatieticket voor 2 solovoorstellingen: Rebel door Naïma Baraka en HISTORIA door Issam Zemmouri.

 

Historia, work in progress, Locatie: ZID Theater
okt 25 @ 17:00 – 18:00
Historia, work in progress, Locatie: ZID Theater @ Amsterdam | Noord-Holland | Nederland

In zijn solo combineert, choreograaf en danser Issam Zemmouri hedendaagse dans, fysieke expressie en kinetische poëzie met elkaar. Historia is een reis die zich uitstrekt over de Middellandse Zee tussen verschillende culturen, talen en beschavingen. We worden meegenomen in een persoonlijke zoektocht naar bevrijding, langs verleden, heden en toekomst.

Issam Zemmouri is choreograaf en danser met een unieke persoonlijke stijl: een combinatie van hedendaagse dans, fysieke expressie en kinetische poëzie. Via beweging spreekt hij gevoelige onderwerpen aan, waar woorden tekortschieten.

Historia is een work-in-progress, exclusief vertoont tijdens het ExploreZ festival.

19 t/m 22 oktober geeft Issam ook zijn workshop ‘Movement 2 Dance’, gericht op vluchtelingen en de LGBTQ-community. Al dansend worden machtsstructuren aan de kaak gesteld en stereotypes verbroken, en vrij spel gegeven aan artistieke expressie.

Tickets Historia: https://www.eventbrite.nl/e/tickets-2x-work-in-progress-voorstellingen-bij-zid-theater-119237132473

Deze voorstelling is onderdeel van een combinatieticket voor 2 solovoorstellingen: Rebel door Naima Baraka en HISTORIA door Issam Zemmouri.

Voor de workshop, mail naar info@zidtheater.nl

 

Foto: The Photographer/ Greg Litwin