Conferenties

Conferentie

Praat mee! Kunst en Maatschappij in transitie, een conferentie in Amsterdam (25 september) én Den Haag (27 december).

Conferentie Kunst en Maatschappij in transitie Deel 1
Dinsdag 25 september 20:00 uur, Pakhuis de Zwijger, Piet Heinkade 179

Stadsbewoners gaan in gesprek met kunstenaars, politici, maatschappelijke organisaties, opleidingen en stedelijke ontwikkelaars over het thema Meemaakkunst. Op zoek naar een nieuwe definitie van ‘participatiekunst’.
De bewoners krijgen een steeds grotere rol in een co-creatief proces en worden daarmee ‘mede-eigenaar’ van een voorstelling, expositie of festival. Wat zijn de mogelijkheden voor deze nieuwe ontwikkelingen? Waar liggen de kansen en waar de obstakels, wat is het toekomstperspectief? Van wie is de gezamenlijke kunst die nu ontstaat eigenlijk en hoe gaan we daarmee om?

meer info

Conferentie Kunst en Maatschappij in Transitie Deel 2
Donderdag 27 september 16:00 uur, Laaktheater, Den Haag

Co-creatie, makerschap en de meerwaarde van internationale samenwerking
Hoe creëer je een inclusief werkproces met een overtuigend artistiek eindresultaat?
Deze vraag is het startpunt voor een bijeenkomst over ‘inclusief makerschap’, waarin de deelnemers ervaringen uitwisselen en aanbevelingen doen over de bouwstenen die nodig zijn voor een co-creatief proces met een overtuigend artistiek resultaat. Wat zijn de aandachtspunten, de valkuilen, de oplossingen en geslaagde voorbeelden?

meer info

All 10 Caravan Next conferences in 2018:

April: Conference in Brussels, Belgium by Nordisk Teaterlaboratorium – Odin Teatet MAY: Conference in Seville, Spain, by Atalaya/TNT   : Conference in Szczecin, Poland, by Teatr Brama. SEPTEMBER: Conference in The Hague, The Netherlands, By ZID Theatre. OCTOBER: Conference in Turin, Italy, by UNITO/SCT Center, Conference in Taipei, Taiwan, by Nordisk Teaterlaboratorium – Odin Teatret, Conference in Sidney, Australia, by Teatr Brama, Conference in Yerevan, Armenia, by Atalaya/TNT. NOVEMBER: Conference in Morocco, by ZID Theater, Conference taking place in both New York and Bethlehem, USA, by UNITO/SCT Center. Further information on www.caravanext.eu

Winkelwagen
Scroll naar boven