25 Glasses of Wine | DAH Theatre (Servië) | locatie: ZID Theater

Casa Vina
25 Glasses of Wine | DAH Theatre (Servië) | locatie: ZID Theater
Fotograaf:
8 mei 2022 | 16:00 - 17:00

Voorverkoop is gesloten

DAH Theatre (Belgrado, Servië) komt naar ExploreZ Festival met twee verschillende voorstellingen. Voorafgaand aan de voorstelling ‘Terra’ geeft Dijana Milosević, de directrice van DAH Theater, de lecture-performance ‘25 Casa Vina’ (25 Glazen Wijn), geproduceerd voor het 25-jarig jubileum van DAH in 2016, over het gebruik van theater en drama als instrument voor sociale en politieke verandering en als helend medium voor trauma’s uit het verleden.
Deze voorstelling is onderdeel van een ‘double bill’ van DAH Theater; na de lecture-performance ’25 Glasses of Wine’ zal devoorstelling ‘Terra’ plaatsvinden. Afsluitend vindt er een jamsessie plaats onder leiding van Odai Alhayek. De voorstellingen vinden plaats tijdensExploreZ Festival 2022 op zondag 8 mei in ZID Theater (Amsterdam).
Over het gezelschap
DAH Theatre is een onderzoekscentrum voor cultuur en sociale verandering in de hoofdstad van Servië, Belgrado. Het is een onafhankelijk en eigentijds theatergezelschap en artistiek collectief, dat gebruikmaakt van moderne theatertechnieken om boeiende kunst te creëren en tegelijkertijd positieve sociale verandering te initiëren, zowel lokaal als wereldwijd.
DAH Theaterproducties liggen op het snijvlak van theater, dansen beeldende kunst. De producties zijn het resultaat van een langdurig creatief proces; beginnend met een probleem of thema, wordt er doorlopend onderzoek gedaan tijdens een uitgebreid repetitieproces. DAH Theater ontwikkelt zo artistieke toneelstukken met visie voor een geweldloze en tolerante samenleving.
Als onderzoekscentrum biedt DAH opleidingsmogelijkheden voor regisseurs, acteurs en andere kunstenaars in alle segmenten van het theatermaken. DAH Theateronderzoekscentrum organiseert verschillende projecten, festivals, workshops en bijeenkomsten waarbij kennis, ervaring en ideeën tussen kunstenaars en deelnemers uit verschillende theatrale en nationale tradities worden uitgewisseld. Het centrum richt zich vooral op de opvoeding van jongere generaties en helpt hen hun expressie in hedendaags theater en andere artistieke vormen te ontdekken en ontwikkelen.
Voor meer info, bezoek de website van DAH Teatar
Taal: ENG
Credits:
PERFORMER                                           Dijana Milosević
Share…

Facebook

Twitter

LinkedinTickets: https://www.eventbrite.nl/e/tickets-explorez-festival-presents-25-glasses-of-wine-dah-theatre-servie-300892937877.

Credits:


Winkelwagen
Scroll naar boven