Boem! Crash! Oh! Hello!

Boom! Crash! Oh! Hello!
Boem! Crash! Oh! Hello!
Fotograaf: Maria Morales

Avontuurlijke familievoorstelling op locatie waarin met duizelingwekkend snel, humoristisch en fysiek spel stripverhalen tot leven komen.

Boem! Crash! Oh! Hello! is een locatievoorstelling voor alle leeftijden, met een unieke combinatie van strips, beeldende kunst en theater. Een ode aan onze stad, door middel van comics en verhalen, waarin de dromen en wensen van kinderen en volwassenen voor hun buurt tot leven komen.

Over de voorstelling:
Avontuurlijke familievoorstelling op locatie waarin met duizelingwekkend, humoristisch en fysiek spel, stripverhalen tot leven komen. Een ode aan de stad Amsterdam, waarin de dromen en wensen van kinderen en volwassenen voor hun buurt tot leven komen.

Kleurrijke fietsen met panelen waarop moderne stripverhalen zijn geschilderd, vormen het hart van dit project. Zie de acteurs uit de verte aankomen op deze fietsen, als een mobiele expositie!

Vervolgens brengen zij met duizelingwekkend snel spel, fysiek en humoristisch, de stripverhalen tot leven: al spelend, zingend en dansend gaan de vijf performers deze uitdaging aan. De fietsen – zo typerend voor de stad Amsterdam – vormen een metafoor voor het samenbrengen van mensen, het verbinden van hun hart en ziel met de stad en zijn publieke ruimten.

Boem! Crash! Oh! Hello! is een productie van het ExploreZ festival, energiek locatietheater voor jong en oud. Want wie is er niet groot geworden met strips en comics? Dus of je nu 5, 55 of 85 bent, kom naar één van de bijzondere locaties waar we strips tot leven brengen in een unieke verbinding van locatietheater met urban art.

De voorstelling is gemaakt in het kader van Europees project Remix Comix, ondersteund door het Creative Europe-programma. De partners zijn: Lustr Festival (Tsjechië), Forum Ljubljana (Slovenië), Komunikart (Servië), Stichting ‘Novi Sad – Culturele Hoofdstad van Europa’ (Servië) en ZID Theater (Nederland).

Extra programma:
De kleurrijke fietsen met daarop de verhalen uit eigen stad in stripvorm, rijden tijdens de speeldagen rond in de buurt van de speellocaties.
Mini-workshops striptekenen, te volgen op de speellocaties!

Expositie Remix Comix  on tour in galerie De Bouwput
Internationale beeldende kunstenaars maken samen met kinderen en buurtbewoners een schildering op de muur van de Broedplaats Bouw.

Achtergrond
De voorstelling is gemaakt in het kader van Europees project Remix Comix, ondersteund door het Creative Europe-programma. Vier internationale beeldende kunstenaars (uit Servië, Slovenië en Tsjechië) zijn vanaf 1 mei in Amsterdam voor een Artists in Residence, om in 10 dagen een installatie van strips te creëren, samen met een artistiek team onder leiding van theatermaker en choreograaf Jos Daamen. Zo ontstaat uiteindelijk een unieke samensmelting van strips, installatie en theater.
De verhalen die de basis vormen voor dit project, zijn opgehaald tijdens workshops ‘Verhalen vertellen’, volgens onze VerhalenVanger methode. Verschillende groepen buurtbewoners, kinderen en volwassenen, namen deel aan deze workshops. Met hen ‘vangen we verhalen’ rond hetgeen zij graag zouden zien in de openbare ruimte in Amsterdam West. Deze wensen en dromen vormen de input voor de strips en de locatievoorstelling.

De voorstellingen spelen buiten en zijn vrij toegankelijk!

Credits:
Regie en choreografie: Joske Daamen
Co-creatie en spel: Naïma Baraka, Nivin Baranbo, Zaher Hamzat, William Samoyan, Isaam Zemouri
Installatie, strips en kostuums - beeldende kunstenaars: Danilo Milovanovic, Forum Ljubljana, Institute for Art and Cultural Production, Slovenië, Iva Atoski, Komunikart, Servië;  Darija Dragojlović, Multimedia Center ICE ART, Servië; Mirka (Miroslava) Konenca, LUSTR festival, Tsjechië.
Boem! Crash! Oh! Hello is een coproductie van ExploreZ Festival en EU project Remix - Comix. 


Winkelwagen
Scroll naar boven