Crossing Dreams | TNT/Atalaya (Spanje) | locatie: OBA

Crossing Dreams
Crossing Dreams | TNT/Atalaya (Spanje) | locatie: OBA
Fotograaf:
15 mei 2022 | 18:00 - 22:00

Voorverkoop is gesloten

TNT/ATALAYA is een topgezelschap uit Sevilla, Andalusië. De voorstelling ‘Crossing Dreams’ is gemaakt door de bekende choreografe JuanaCasado en elf jonge performers met een vluchtverleden, woonachtig in Spanje. De energieke voorstelling is een combinatie van dans, capoeira en circus, waarbij de jonge artiesten, die hun levens in gevaar hebben gebracht voor een beter bestaan, hun ervaringen en dromen delen met het publiek. Waarom verlieten ze hun land van herkomst? Hoe deden ze dat? En wat willen ze bereiken in dit nieuwe land?
Op het podium delen de dansers, afkomstig uit verschillende landen, hun persoonlijke ervaringen en onthullen hun dagelijkse problemen. Ze benadrukken het belang van persoonlijke motivatie en de solidariteit met elkaar om hun leven in Spanje opnieuw te beginnen. Hun dromen leiden ze en geven kracht, net als licht in het donker.
De voorstelling is gemaakt in het kader van het Europese project FATE (Future Academy on Tour in Europe). De première van deze voorstelling zal plaatsvinden tijdens Explorez Festival 2022 op vrijdag 13 mei in ZID Theater (Amsterdam). Vervolgens staan ze, samen met de voorstelling NO FEAR van ZIDTheater, op zondag 15 mei in de OBA Oosterdok (double bill).
Over het gezelschap
TNT/Atalaya is een Internationaal centrum voor theater en onderzoek, gevestigd in Sevilla (Spanje). Ze bestaan al zo’n 35 jaar en hebbenmeer dan 600 steden en maar liefst 40 landen bezocht. Zij zijn met name actief in Europa en Zuid-Amerika en hebben deelgenomen aan 180 internationale festivals.
Atalaya Teatro opende in 2008 het ‘International Centre for Stage Research’ in de particuliere sector. Dat jaar ontving TNT/Atalaya de Nationale Theaterprijs, dat voor het eerst buiten Madrid en Barcelona reisde. Sinds 2016 is TNT/Atalaya partner van ZID Theater voor verschillende Europese projecten, waaronder recentelijk het project Fate (Future Academy on Tour in Europe).
Voor meer info, bezoek de website van TNT/ATALAYA
Taal: geen probleem

Credits
ARTISTIEKE LEIDING/CHOREOGRAFIE: Juana Casado
ASSISTENTIE ARTISTIEKE LEIDING: Pedro Bidón, Alejandro Castro
PERFORMERS: Billal Siasse, Mohamed Hamo, Paula Mª Fernández Ventura,
Sanoussa Salbre, Nando Estévez, Gregory Jesús Machado Campos, Natalia Miranda, Pedro Bidón, Alejandro Castro
TEKST: Luz Valenciano
LICHT: Dominique You
Share…

Facebook

Twitter

LinkedinTickets: https://www.eventbrite.nl/e/tickets-explorez-festival-2022-presents-crossing-dreams-atalaya-spanje-309407505177.

Credits:


Winkelwagen
Scroll naar boven