Interactief diner: Echte Kansen #4

Interactief diner: Echte Kansen #4
Fotograaf: ZID Theater
16 mei 2023 | 18:00 - 20:00
ZID Theater
Roos van Dekamaweg 1, Amsterdam

Interactief diner met een focus op makers met een vlucht verleden en migratieachtergrond

In het kader van de voorstelling CARGO H – A Journey of Human Kind, organiseren we een interactief diner voor partners uit de kunst- en cultuursector, stakeholders en andere geïnteresseerden. Tijdens dit diner zullen we uitwisselen en bespreken hoe we makers met een vlucht verleden en migratieachtergrond verder kunnen ondersteunen om binnen de kunst- en cultuursector te werken en aan kunstvakopleidingen deel te nemen. Dat klinkt makkelijker dan het is.

ZID Theater heeft hier de afgelopen drie jaar zowel nationaal als internationaal veel kennis en ervaring over opgedaan. De eerste groep deelnemers aan de succesvolle voorstelling NO FEAR, gemaakt in het kader van het Europese project FATE (Future Academy on Tour in Europe), heeft goede resultaten bereikt. En nu komt er een tweede groep aan. Zij spelen op het festival de voorstelling CARGO H, een traject gefinancierd door het AFK (Amsterdams Fonds voor de Kunst).

Tijdens het interactieve diner openen we het gesprek over het belang en de noodzaak om meer mogelijkheden te creëren binnen de sector en toegang tot de kunstvakopleidingen te verbreden voor makers met een vlucht- en/of migratieachtergrond. Uit verschillende onderzoeken blijkt dat hun deelname in Europa en ook in Nederland, vooralsnog zeer beperkt is. Ook presenteren we resultaten en tools die zijn ontwikkeld.

Na de voorstelling is er gelegenheid om met de makers – acteurs, dansers, muzikanten en filmmakers – kennis te maken.

Programma 16 mei 2023
18:00 uur   Inloop
18:30 uur   Interactieve diner voor geïnteresseerden
20:00 uur   Voorstelling: CARGO H
21:00 uur   Nabespreking en netwerkmoment

U kunt zich via bovenstaande ticketlink gratis aanmelden!

Credits: ZID Theater


Winkelwagen
Scroll naar boven