Opening: De Nieuwe Vrijheid | NL/EN |

Opening: De Nieuwe Vrijheid | NL/EN |
Fotograaf:
23 september 2018 | 16:00 - 20:00

Voorverkoop is gesloten

ZID THEATER I.S.M. FESTIVALPARTNERS

De nieuwe vrijheid is een multidisciplinair programma van het ZID Theater, waar theater, muziek, dans en bijzondere gasten de kracht van vrijheid in deze tijden bevragen.

Veertig Amsterdamse deelnemers, spelers en zangers tussen de 12 en 80 jaar laten korte previews zien van de voorstellingen die in de week van het festival 23 t/m 30 september te zien zijn op verschillende locaties in de stad.

In deze voorstellingen werken buurtacteurs samen met nationale en internationale dansers, acteurs en zangers en brengen eigen ervaringen en fascinaties op het podium. De internationale gasten komen uit Polen, Griekenland, Denemarken, Marokko en Servië. Deze culturele veelzijdigheid kan niet anders dan resulteren in een kleurrijk en energiek theatraal programma. We leven in totaal verschillende maatschappelijke werelden, maar hebben we dan meer of minder vrijheid? Is vrijheid voor mij anders dan vrijheid voor ons? Uitgangspunt is de gedachte dat je mag zijn wie je bent, rekening houdend met anderen en de omgeving. Dit klinkt makkelijker dan het is. Hoe doen we dat met elkaar? Dit is de centrale vraag, die regisseuse Karolina Spaic van het ZID Theater wil delen met kunstenaars, gasten en buurtbewoners tijdens het internationale ExploreZ festival 2018.

Moderator van het programma is aanstormend talent Yasmine Moussaid. Onder de gasten bevinden zich de bijzondere Nederlands- Marokkaanse zangeres Karima El Fillali en hiphop danser Osni Seye. Zij treden samen op met acteurs Sebo Bakker, Claribel Rodriguez en dansers Jos Daamen en Ista Putrantro van het ZID Theater.

Credits:
Samenstelling programma: Karolina Spaic
Moderator: Yasmine Moussaid

Met: Brama Theater (Polen), Omma Studio Theater (Griekenland), POD Theater (Servië); DAR Amsterdam (Marokko), ZID Theater (Nederland), Osni Seye (Senegal- Italië), Karima El Fillali (Nederland)

Tickets: Podium Mozaïek
Buurtbewoners met postcodes 1055, 1056, 1057, 1061 en 1063 krijgen 2,50 korting op de toegangsprijs. Kaarten zijn op vertoon van adres verkrijgbaar bij de ticketbalie van Podium Mozaïek.

Prijzen:
Normaal € 7.50
Buurtbewoners € 5.00

 

Credits:


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven