Het Internationale cross over ExploreZ festival 2018 was een groot succes!

video explorez 2018 foto

We willen nogmaals iedereen hartelijk bedanken voor hun deelname en het meewerken aan ExploreZ 2018. We kijken uit naar het volgende ExploreZ festival.

Van 22 tot en met 30 september 2018 organiseerde ZID Theater – City Art & Performance Center uit Amsterdam de vierde editie van het ExploreZ festival met als thema “de Nieuwe Vrijheid”. De opening werd verzorgt door Touria Meliani, wethouder kunst en cultuur Amsterdam.

In de 8 dagen van het festival werden op 11 locaties in Amsterdam en Den Haag 7 eigen festivalproducties en programma’s gepresenteerd. Daarnaast was in Theater de Meervaart het Deens ODIN Teatret te zien met de voorstelling Great Cities Under the Moon. Deze voorstelling werd ingeleid door oprichter en regisseur Eugenio Barba Conferenties, voorstellingen, concerten, open podia, dit waren allemaal programmaonderdelen van het festival! ZID Theater zelf kwam met haar nieuwe voorstelling uit: Lost City. In totaal hadden we 3720 bezoekers!

Het ExploreZ festival staat voor: meedoen, kijken, beleven, discussiëren en creëren.

Het is een multidisciplinair festival dat kunst en sociale impact met elkaar verbindt, zowel op lokaal als internationaal niveau. Het uitgangspunt voor het ExploreZ festival is om een platform te creëren dat de relatie onderzoekt tussen (podium)kunsten en de maatschappelijke impact ervan, in een internationale context.

ZID werkte voor ExploreZ 2018 samen met culturele en maatschappelijke partners uit Amsterdam en Den Haag: Conservatorium van Amsterdam, Podium Mozaïek, Ru Paré, Theater de Meervaart, de Openbare Bibliotheek Amsterdam, Pakhuis de Zwijger, het van Eesteren Museum, het Rembrandtparkfestival, Voedseltuin IJplein, Theaterstraat Noord en het Laaktheater in Den Haag.

Onze internationale partners waren: het Odin Teatret uit Denemarken, Omma Studio Theater uit Griekenland, Teatr Brama uit Polen, POD Teatar uit Servië, DAR Amsterdam uit Marokko, Madam Fortuna uit België en Ternype Dance uit Italië.

Het ExploreZ festival maakt deel uit van het grootschalige EU-project Caravan Next, waarin ZID Nederland vertegenwoordigt in een netwerk van 14 landen. Het project werd mede ondersteund door Creative Europe. In de afgelopen vier jaar zijn er 3 edities geweest in Amsterdam en 1 in Belgrado, Servië.

Winkelwagen
Scroll naar boven