Het Internationale Explorez Festival – mei 2022!

De data zijn bekend! Van 7 t/m 22 mei 2022 organiseren we een nieuwe editie van het succesvolle internationale ExploreZ Festival! Op verschillende locaties in Amsterdam zijn zowel Nederlandse als internationale multidisciplinaire voorstellingen te zien met als thema Roots & Future! Tijdens deze editie van het ExploreZ Festival verbinden we het verleden met het heden en kijken we vooruit naar de toekomst. Uit welke gebeurtenissen in je verleden put je kracht voor de toekomst?

De eerste week staat het programma in het teken van migratie en ligt de focus op nieuwe makers die in een ander land opnieuw beginnen. De voorstellingen van TNT/Atalaya Teatro (Spanje), Dah Theatre (Servië), Studio 7 (Duitsland) en ZID Theater (Nederland), allemaal partners van het Europese project FATE (Future Academy on Tour in Europe) zijn te zien tijdens het festival.

NO FEAR, de nieuwe productie van het ZID Theater, gaat in première op woensdag 11 mei in Podium Mozaïek. Het is een beeldende en intense voorstelling over het najagen van dromen. Elf jonge performers, met roots in zes verschillende landen, bouwen aan hun toekomst. In een dynamisch samenspel van tekst, dans, muziek en beeld, creëren ze uit het niets een nieuwe wereld.

De tweede week van ExploreZ Festival 2022 vieren we het 30-jarig bestaan van ZID Theater! ZID heeft verschillende theatermakers en podiumkunstenaars uitgenodigd om gezamenlijk een speciaal locatieproject Re-Dreams te maken in Broedplaats Bouw, waar ZID Theater gevestigd is.

Kom naar het ExploreZ Festival 2022 met theater, muziek en dans, maar ook lezingen, workshops, masterclasses, conferenties, nagesprekken en ontmoetingen. Houd deze website goed in de gaten voor meer informatie.

Bekijk hier het hoofdprogramma, je kunt ook meteen tickets kopen voor de verschillende voorstellingen van ExploreZ Festival 2022!

Partners:

Winkelwagen
Scroll naar boven