Het publiek en de makers aan het woord over:
CARGO H

CARGO H, a Journey of Human Kind is gemaakt door 12 makers uit verschillende landen met allemaal een ander verhaal. Juist dat maakt deze voorstelling zo bijzonder. Regisseur Daan Bosch verteld dat de voorstelling losjes geïnspireerd is op het verhaal van de Titanic “Niet het romantische verhaal wat we kennen van de film met Kate Winslet en Leonardo DiCaprio, maar het echte verhaal.” CARGO H verteld het verhaal van de mensen op het schip. Allemaal mensen met een eigen verleden en heden, die op zoek zijn naar een andere toekomst. Diepgeworteld in de voorstelling zitten thema’s als identiteit, (on)begrip, verwarring en dromen. 

De 9 spelers communiceren zowel verbaal als fysiek naar het publiek, wat ervoor zorgt dat je met elke individu even mee op reis mag. Ciwan Aydin laat tijdens de voorstelling zijn stem horen doormiddel van muziek. Zijn heldere klanken verbinden de verhalen van de anderen aan die van hem. Dat muziek zo belangrijk is voor hem verteld hij in het nagesprek “Voorheen snapte ik niet dat vluchtelingen behoefte hadden aan muziek en mooie dingen. Tot ik er zelf een werd.” Met die woorden weet hij het publiek nog een keer goed duidelijk te maken waar dit project nou écht om gaat. 

Migratie, in welke vorm dan ook is een levens ingrijpende veranderingen. Iets wat de makers bij ZID Theater maar al te goed weten. Uit eigen ervaring of uit samenwerkingen met mensen wordt steeds opnieuw duidelijk dat er in Nederland niet altijd plek is voor mensen met een migratie achtergrond. ZID Theater biedt deze kunstenaars een plek om met hun professie bezig te zijn en op een podium te staan. Sarah Zakkour: “Ik ben dankbaar dat ik hier met deze mensen aan het werk mag zijn. Ik voel me serieus genomen en mag mijn verhaal doen.” 

CARGO H, A journey of Human Kind gaat op 16 Mei in premiere op het ExploreZ Festival 2023. Een festival voor en door internationale kunstenaars. Vervolgens zal de voorstelling op 17 Mei spelen in het Pleintheater Amsterdam. 

Ben je nou benieuwd geworden naar CARGO H of een van de andere voorstellingen van ExploreZ Festival, ga dan hier naar het volledige programma!

Winkelwagen
Scroll naar boven