Workshops

Hier een overzicht van de workshops die tijdens het Explorez Festival worden gegeven in het ZID Theater. Gratis toegang.

OMMA Studio Theatre – Workshop Theatre; a separate reality
Maandag 24 september , 10.00 uur, ZID Theater
Reserveren: reserveringen@zidtheater.nl (toegang gratis)

OMMA Studio Theatre, opgericht in 1996, introduceert nieuwe theatrale codes en onderzoekt hoe theater kan functioneren in de wereld van vandaag. OMMA maakt o.a. locatietheater in niet-theatrale ruimtes, zoals verlaten gebouwen.

Theatre; a seperate reality, is een workshop voor body-and-voice-expression. Aan de hand van traditionele zang en dans uit Griekenland verkennen de deelnemers verschillende soorten van energie, eigenschappen en aanwezigheid. Maar vooral is deze workshop een gelegenheid om elkaar te ontmoeten, uit te wisselen en samen een ‘aparte werkelijkheid’ te betreden.

Antonis Diamantis is acteur en directeur van het OMMA Studio Theatre uit Kreta. Hij verkent in zijn werk de relatie tussen theater en ceremonie.

Meer info

ZID Theater – Workshop Karolina Spaić en Daan Bosch
Dinsdag 25 september, 10.00 uur, ZID Theater
Reserveren: reserveringen@zidtheater.nl (toegang gratis)

De theatermakers van ZID nemen je mee in een super creatieve sfeer waarin we de werkprincipes achter ons theaterwerk onderzoeken. De kracht van geïmproviseerde verhalen, beweging, zang en menselijk contact staan hierin centraal. We laten je zien hoe er vanuit improvisatie nieuw materiaal voor voorstellingen kan ontstaan. Elke speler heeft een eigen unieke kwaliteit die door deze aanpak naar voren komt.

Meer info

POD Teatar – Workshop archaïsche zang
Woensdag 26 september, 10:00 uur, ZID Theater
Reserveren: reserveringen@zidtheater.nl (toegang gratis)

POD Teatar is een vooruitstrevend gezelschap op het gebied van community theater in Servië.

Tijdens deze workshops maken de deelnemers kennis met theatermethodes, waarmee ze hun stem leren begrijpen, bevrijden en controleren. Ook is er veel aandacht voor de natuurlijke combinatie van lichaam, stem en emotie, die POD Teatar beschouwt als de sleutel tot het ontdekken en ontwikkelen van de eigen artistieke mogelijkheden.
Tot slot zoeken we in de zang een metafysische ervaring of dialoog. Zang kan bijdragen aan de integratie en ontwikkeling van de relatie tussen de groepsleden.

Meer info

Teatr Brama –  Workshop Jenny Crissey & Nastia Miedviedieva
Donderdag 27 september. 10:00  uur, ZID Theater
Reserveren: reserveringen@zidtheater.nl (toegang gratis)

Deze workshop moedigt de deelnemers aan te zoeken naar oprechte en authentieke expressie in kunst, beweging, acteren, ritme, muziek en zang. Het doel is vertrouwen opbouwen en emotionele statements en lichaamsexpressie creëren via bewegings-, stem- en improvisatie-oefeningen.

Teatr Brama is een theatergroep uit Goleniow, Polen. De groep is uitgegroeid tot een internationaal gezelschap dat jongeren opleidt tot makers en acteurs, gespecialiseerd in community art theater.

Meer info

DAR AMSTERDAM – Workshop Improvisatie: wat zegt het en wat doe ik hier?
Vrijdag 28 september, 10.00 uur, ZID Theater
Reserveren: reserveringen@zidtheater.nl (toegang gratis)

Deze workshop nodigt uit tot durf om uit onszelf het materiaal te putten, onszelf te gebruiken als het ruwe materiaal dat als basis voor improvisatie kan dienen. Om onze unieke ervaring, verschillende culturele achtergronden en (verborgen) talenten in te zetten, onze innerlijke rijkdom te exploiteren. Wat brengt het de improvisatie en welke nieuwe verhalen ontstaan uit deze bron?
DAR Amsterdam is in 2011 opgericht door de niet-gouvernementele organisatie ECODEL i.s.m. de stad en provincie van Larache in Marokko. Het doel is om de kansen op participatie en ontwikkeling van lokale kansarme jeugd te verbeteren. Een groep vooruitstrevende professionals verzorgt de kunst-, educatie- en community programma’s. ZID theater is sinds 2012 hierbij betrokken.

Meer info

Winkelwagen
Scroll naar boven