Explorez 2022

Van 7 t/m 22 mei 2022 organiseert ZID Theater een nieuwe editie van het multidisciplinaire, internationale ExploreZ Festival. Op verschillende locaties in Amsterdam zijn voorstellingen te zien met het thema Roots & Future. Twee weken vol theater, muziek en dans, lezingen, workshops, masterclasses, conferenties, nagesprekken en ontmoetingen. ExploreZ Festival laat werk zien dat niet eerder in Nederland is vertoond, het bevordert de dialoog en ontmoetingen tussen de makers en het publiek en zet ieder jaar een actueel thema in de schijnwerpers. In 2022 stellen we de vraag: Wat neem je mee uit je verleden en geeft je kracht voor de toekomst?

Het thema van deze zevende editie van ExploreZ Festival is Roots & Future. Tijdens het festival verbinden we het verleden met het heden en kijken we naar de toekomst. De eerste week staat in het teken van migratie en ligt de focus van het programma op nieuwe theatermakers die in een ander land opnieuw moeten beginnen. Er zijn o.a. voorstellingen van TNT/Atalaya Teatro (Spanje), DAH Teatar (Servië), Studio 7 (Duitsland) en ZID Theater (Nederland), allemaal partners van het Europese project FATE (Future Academy on Tour in Europe).

De tweede week van ExploreZ Festival 2022 vieren we het 30-jarig bestaan van ZID Theater! ZID Theater heeft verschillende theatermakers en podiumkunstenaars uitgenodigd om in samenwerking met de oprichters en het artistieke kernteam Karolina Spaic (regisseur) en Sebo Bakker (acteur) een speciaal locatieproject ‘Re-Dreams’ te maken in Broedplaats Bouw, waar ZID Theater gevestigd is.

ZID Theater verbindt kunst, cultuur en samenleving. Met ExploreZ Festival en het Europese project FATE (Future Academy on Tour in Europe) biedt ZID Theater creatieve vluchtelingen en migranten kansen binnen de culturele sector in Europa.

In de pers 2022:

In De Makerspodcast nr #123 zijn Karolina Spaic (oprichter en artistiek leider van ZID Theater) en Daan Bosch (docent en regisseur) te gast. Daan werkt ondertussen al bijna 10 jaar bij ZID Theater. In deze aflevering geven zij tips over het opbouwen van een carrière voor nieuwe theatermakers en over intercultureel én internationaal werken. Luister hier naar de podcast of kijk via YouTube.

In De Makerspodcast nr.#122 vertellen Sebo Bakker en Issam Zemmouri hoe ze het maakproces van de voorstelling No Fear, te zien op 11 en 15 mei in Amsterdam, hebben ervaren. Luister hier naar de podcast of kijk via YouTube.

Op pagina 2 van de Kolenkitkrant kunt u lezen hoe ZID Theater haar 30 jaar lange theaterreis maakte. In 2003 vond ZID een eigen thuisbasis in de bijzondere Kolenkitbuurt van Amsterdam-West: 30 jaar ZID Theater in de Kolenkitkrant (maart 2022)

De Westerpost heeft een uitgebreid interview gedaan met Karolina Spaic en Sebo Bakker over 30 jaar ZID Theater: ZID Theater viert dertigjarig jubileum met Re-Dreams

Nieuws in het Boeddhistisch Dagblad over het aankomende ExploreZ Festival 2022: ExploreZ Festival: Internationaal multidisciplinair festival in Amsterdam

Nieuwsbrieven 2022:

2022
Aftermovie ExploreZ Festival 2022

Nieuws

Evenementen

Winkelwagen
Scroll naar boven